ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ 2015

Σε ρυθμούς καρναβαλιού επανέρχεται η πόλη τής Μεσσήνης.
Την Κυριακή το βράδυ, στις παραδοσιακές φωτιές, στις γειτονιές τής πόλης, στην μικρή πλατεία, θα ζωντανέψουν και πάλι νοσταλγικές νότες και ρυθμοί από την χορωδία -μαντολινάτα τού Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης.
Η χορωδία θα συμμετάσχει, κατά την παράδοση, και την Καθαρή Δευτέρα, στην μεγάλη καρναβαλική παράδοση. Θα ξεχυθούν και πάλι οι νοσταλγικοί ήχοι της χορωδίας από τους απάχηδες με επικεφαλής τον κωμικό αρχιμουσικό, με την αυτοσχέδια στολή σμόκιν από λινάτσα και το πανύψηλο καπέλο. 
Τραγιάσκες μαύρες, μουτσούνες, φορεσιές-κειμήλια, μολύβια για βάψιμο, προσωπεία, ζωνάρια και μαντίλια, παλιός πολύτιμος θησαυρός, όλα είναι έτοιμα. Απάχηδες, ντομινοφόροι, μουσικοί και κλόουν, περιμένουν το σύνθημα να ξεκινήσουν, για να ακουστεί και πάλι το «Μαρς του Αβέρωφ».
Στην κομπανία μετέχουν εθελοντές και παλιοί απάχηδες. Οι στολές είναι πολύτιμη κληρονομιά από τον αείμνηστο Μιμίκο Κούτη. Χρέος μας να συνεχίσουμε την μαντολινάτα, θεσμό συνδεδεμένο άρρηκτα με το νησιώτικο καρναβάλι. Οι ρίζες τής μαντολινάτας είναι πολύ βαθιές, συνδέονται άμεσα με την ζωή, τις μνήμες, τον πολιτισμό και κυρίως αποτελούν πολύτιμη συναισθηματική παρακαταθήκη για τους Νησιώτες.
Σας περιμένουμε και φέτος στην παρέα μας. Η κομπανία των απάχηδων βρίσκεται σε αναμονή. Ο δάσκαλός μας κ. Γιάννης Ζέρβας, μουσικός, θα δώσει και φέτος το έναυσμα και η παράδοση θα ξαναζωντανέψει από την κομπανία των απάχηδων.