Αγιασμός για τη μεταστέγαση του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης

 Παρουσία πλήθους συμπολιτών μας, μελών και φίλων τού Σωματείου πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012, η τελετή του Αγιασμού για τη μεταστέγαση του Σωματείου στην Πολυτεχνείου 22 όπου στεγαζόταν ο Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.

Ο Αγιασμός συμπίπτει χρονικά στο πλαίσιο του εορτασμού των έξι χρόνων από την ίδρυση του Σωματείου και κατά τη διάρκεια της τελετής προβαλλόταν φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις των εθελοντών.
Η τελετή ξεκίνησε με τον Αγιασμό, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κύριος Χρυσόστομος με τους αιδεσιμότατους ιερείς τής πόλης μας. Ο Σεβασμιότατος, στη συνέχεια, εξήρε την προσφορά των εθελοντών τονίζοντας ότι είναι γνωστή η δράση των Εθελοντών Μεσσήνης, παρότρυνε τους εθελοντές να συνεχίσουν την προσπάθειά τους και επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η κοινωνική αλληλεγγύη ιδιαίτερα στις μέρες μας. Τον Αγιασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεσσήνης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος Μεσσήνης ευχήθηκε στο Σωματείο να συνεχίσει το σημαντικό, πλούσιο και πολύπλευρο έργο που επιτελεί σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας και υποσχέθηκε ότι θα συνδράμει στο έργο του.
Η πρόεδρος του Σωματείου, στη συνέχεια, απηύθυνε καλωσόρισμα στους προσκεκλημένους εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου. Ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη για την παρουσία του και αναφερόμενη στα επαινετικά και προτρεπτικά του λόγια τόνισε: «Μιλήσατε στην καρδιά μας. Μας κάνατε να αισθανθούμε πιο δυνατοί να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες». Ευχαρίστησε, επίσης, τον κύριο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για την παραχώρηση προς το Σωματείο της χρήσης τού άνω ορόφου του κτηρίου όπου ήδη το Σωματείο αναπτύσσει τις δράσεις του. Η πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι οι εθελοντές στη νέα τους στέγη - όπου στεγαζόταν ο Σύνδεσμος Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου - αισθάνονται σεβασμό και τιμή για τους ανθρώπους που έδειξαν, ευψυχία και πνεύμα αυτοθυσίας.
 Τέλος, ευχαρίστησε εγκαρδίως τους εθελοντές που στηρίζουν αδιαλείπτως έξι χρόνια τώρα το Σωματείο στο έργο του, αναφέρθηκε σε αδρές γραμμές στις τομεακές δράσεις του Σωματείου και στον καθημερινό αγώνα που επιτελούν οι εθελοντές. Απηύθυνε κάλεσμα να συμμετάσχουν και άλλοι συνάνθρωποί μας στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης για να ενισχυθεί το πνεύμα τού εθελοντισμού.
Η τελετή έκλεισε με προσφορά αναψυκτικών, γλυκισμάτων που προσέφεραν χορηγοί τού Σωματείου καθώς και πλούσιων εδεσμάτων που είχαν παρασκευάσει εθελόντριες και παρακείμενα καταστήματα.
Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και με πολλές πολλές ευχές για συνέχιση των δράσεων.
 
Με τιμή
Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης